therealdesign

A+ A A-
Demeter Panni

Demeter Panni

E-mail:demeterpann@yahoo.com


Webhely URL:: http://www.demeterpanni.ro
22
jún.

Magyar könyvek ünnepe Kolozsváron

péntek, 22 június 2012
Kategória: Események

Csütörtökön, június 7-én nyitotta meg újra kapuit a kolozsvári magyar könyvkedvelők számára a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét a Mátyás szülőháza előtti téren. A rendezvény második kiadása a Romániai Magyar Könyves Céhnek, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének és az RMDSZ Főtitkárságának közös szervezésében, a Kós Károly Akadémiával közreműködésben jött létre.

Az esemény hivatalos megnyitóját a Bogáncs együttes táncai, a Demeter Panni által énekelt moldvai népdalok és Laczkó Vass Róbert szavalata tett színessé. (forrás: rmdsz.ro)
30
jún.

2012. július 1-8 .

Helyszín: Válaszút (Kolozs megye, Románia)

Célcsoport: 12-16 éves fiatalok

A tábor leírása: A tábor ideje alatt mezőségi és kalotaszegi táncokat, népdalokat, hangszeres népzenét  (hegedű, brácsa, nagybőgő)  tanulhatnak a résztvevők.

Népdalokat tanít Kallós Zoltán és Demeter Panni

22
jún.

Ének- másképpen

péntek, 22 június 2012
Kategória: Aktuális

Tegnap, június 21-én reggel két zenész társammal, Bálinttal és Marcival megérkeztünk a Gruia utcai hallássérültek iskolájába. Csatári Erika barátnőm hívott meg minket a gyerekek évzáró műsorába. Rövid próba után sorra is kerültünk. Kalotaszegi táncokat tanultak az év folyamán, ezt mutatták be Erika vezetésével, és eljelelték az Erdélyország az én hazám kezdetű éneket, miközben én énekeltem. Igazán különleges élmény volt! Nagyon hálásak voltak a gyerekek, hogy ott voltunk, pedig sokan egyáltalán nem hallják a zenét... Köszönetképpen egy csodálatos kis vázát adtak nekem ajándékba, amit a kerámia műhelyfoglalkozáson készítettek!

Nézd meg a videót a 2012-es videótárban!

Demeter Panna-Katalin, www.demeterpanni.ro | Made in Patina Design Studio